Hieronta

Hieronta

Klassinen hieronta

Klassista hierontaa suositellaan lihaskireyksien- ja jännitysten laukaisemiseksi. Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy, ihon joustavuus paranee ja kudoksen uusiutuminen tehostuu. Hierontaa voidaan käyttää myös ennaltaehkäisemään vaivoja.

Hierottava alue määräytyy aina asiakkaan tarpeen mukaan. Jokainen hoitokerta on erilainen hierojan ottaessa huomioon asiakkaan kehon sen hetkiset vaatimukset. Hieronta on aina yhteistyötä hierojan ja asiakkaan välillä. Hieronnan voimakkuus määräytyy aina asiakkaan tuntemuksien mukaan. Siksi hieroja kyselee asiakkaan tuntemuksia hieronnan aikana. Jos olet epävarma hieronnan sopivuudesta itsellesi, keskustele hierojasi kanssa.

Urheiluhieronta

Monet mieltävät urheiluhieronnan soveltuvan vain ja ainoastaan huippu-urheilijoille, tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus.

Urheiluhieronta on hieronnan erityinen muoto, jota käytetään tyypillisesti ennen urheilusuoritusta, suorituksen aikana ja sen jälkeen. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä, lievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä, edistämään lihasten kimmoisuutta ja ennaltaehkäistä loukkaantumisia.

Nykyajan kiireiseen elämäntyyliin hieronta sopii erinomaisesti rentouttamaan ja palauttamaan elimistöä päivittäisistä rasituksista. Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan ja se sopii niin työssäkäyville, ikääntyneille kuin urheilijoillekin.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoidon vaikutus tuntuu koko kehon vireystason paranemisena ja vaikutus jatkuu vielä seuraavien päivien ajan. Intialainen päähieronta on kosketusterapiaa. Saa istua hiljaa ja kuunnella omia ajatuksia ja tuntea hierojan kädet päänsä päällä. Se auttaa monia vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvänolon tunnetta.

Hoito muodostuu sarjasta  hierontaliikkeitä, taputuksia ja helliä tukistuksia, joilla käsitellään rohkeasti mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa. Hoito suoritetaan vaatteet päällä (mieluiten puuvillainen t-paita) joko istuen tai hoitoalustalla maaten. Hoitoa voidaan ottaa tarpeen mukaan yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina.

Hot Stone

Lämpimillä kivillä tehtävä hieronta on erittäin rentouttava ja rauhoittaa kokonaisvaltaisesti. Lämpimien kivien paino luo miellyttävän, pehmentävän tunteen. Kivet pitävät lämmön pitkään ja siksi niitä voidaan asetella ympäri kehoa hoidon ajaksi kokonaisvaltaisen hoidon saamiseksi.

Hoidosta saa tehokkaamman kun lämpimillä kivillä myös hieroo lihaksia. Kuumakiviä käytetään yhä yleisemmin urheiluvammojen ehkäisyssä ja muissa kuin hemmotteluhoidoissa. Kivillä saadaan intensiivinen kontakti kipupisteisiin sekä lihasten lähtö- ja kiinnityskohtiin. Kannattaa kokeilla.

Imukuppaus

Imukuppaus on uusi hoitomuoto minulla. Sillä saadaan yllättävän hyviä hoitotuloksia. Se lisää aineenvaihduntaa ja käsiteltävä alue rentoutuu paremmin joten se vastaanottaa hierontaa hyvin tämän jälkeen. Tule ihmeessä kokeilemaan.

Hierontahinnasto »